tisdag 2 december 2008

Bakläxa

Jag efterlyste ju häromdagen formeln för att räkna om bakrecept till La Paz-höjd. Nu har jag fått en länk av en gammal kollega om hur extremsporten High-altitude baking går till.

Annars har jag mest sysslat med High-altitude banking här i Bolivia...
Är det förresten någon som bakat lussebullar i La Paz som kan komma med tips?

Imorgon fortsätter nedräkningen av Sydamerikas bästa presidenter.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, intenet är fantastiskt... Lycka till med bakandet!!

Anonym sa...

Hej Ola! Jag har lyckats baka bade bröd och lussebullar utan problem enligt följande formel: ha mer jäst än vanligt (typ 1,5 ggr) och sen häller man bara i lite mjöl i tagat och láter jästa flera gánger. Ju mer tálamod ju bättre bullar. Om man häller i allt mjöl pa en gang blir det för tungt för att orka jästa, där av lite mjöl, jäsa, lite mer mjöl. Ja du fattar. Tänk oxa pa att det behöver vara varmt där du bakar - manga kök är kalla och behöver en platta pa spisen pa eller nát för att det ska funka.
Lycka till! och jag hoppas pa att bli bjuden pa en god lussekatt snart ;)
Kramar Olivia

Anonym sa...

Tack för tipset! Menar du alltsa att man har i alla ingredienter utom mjölet och sedan portionerar i mjölet pö om pö och jäsa succesivt?

Och visst är det pulverjät som gäller här?

Jag lovar att ta med lussebullar om luciataget blir av :-)

Maja sa...

inte har jag ens tänkt pa att det kan ha med hojden att gora att det tar en hel dag att baka en plat bullar. det har ska undersokas, aven om arequipa ar pa lagre hojd an la paz...