onsdag 1 april 2009

Bolivia-Argentina 6-1!!!

Ja, det är inget aprilskämt, Maradonas (D10s existe, nu har jag sett honom) mannar fick sig en riktig utskåpning i VM-kvalet denna soliga La Paz-eftermiddag. Två faktorer bidrog till detta historiska resultat. Höjdsjuka och underskattning.

Argentina hade försökt den föga vetenskapliga taktiken att flyga in till La Paz bara någon timme innan match för att på något sätt överrumpla höjdsjukan. Kvalledarna Paraguay försökte samma sak i höstas och förlorade 4-2...

Resultatet blev det i särklass mest lealösa och orörliga lag jag någonsin sett på professionell nivå, och då följde jag ändå AIK nedflyttningssäsongen 04. Messi såg ut som en hockey-bockey-domare som står på mittplan och hänger på sargen och gestikulerar lite då och då. Flera bolivianer jag känner, uppgivna över sitt landslags placering i botten av tabellen, valde till och med att gå till stadion i argentinsk(!) tröja för att visa sin beundran för spanskamerikas storheter. I slutet av matchen sågs många bolivianer i blå-vit tröja jubla fram de grönas målfest.

Till saken hör att Maradona faktiskt gav sitt stöd till Evo Morales i dennes kampanj mot Fifa för att få fortsätta spela på 3600 meter. Två konsekvenser av matchen: Maradona kommer starkt ifrågasättas och höghöjdsfotbollen kommer återigen tas upp till debatt.

Bilder kommer säkert snart på Boliviadraken.


***
Upplösningen i latinolistan nedan!

2 kommentarer:

Johannes sa...

Vad ville de få ut av att gå med argentisk tröja?

ola sa...

de tyckte att deras eget lag var så dåligt att de ville hålla på Argentina i stället. I Sydamerika är de mycket mer så att man håller på kontinentens alla lag mot de euroeiska.