tisdag 21 oktober 2008

Dagen då hockeyn kom tillbaka till stan

Ja, alltså inte till La Paz utan till Stockholm. Samtidigt som jag idag försökte utröna vilken av några olika peruanska ränteindikatorer som vi borde sätta vårt pris efter så lyssnade jag med ett öra på webradion när AIK slog Leksand med 3-2 inför 8000 på Hovet. Samma vecka som fattiga 12000 åskådare bevittnade fotbollsderbyt mellan DIF och Hammarby. Stockholmslagen sladdar i fotbollstabellen.

Det som kommer hända nu är följande: AIK lyckas playoffa sig upp till elitserien nästa år genom att Dick Tärnström nickar in pucken mot Södertälje i sista matchen. AIK fotboll går kräftgång genom Allsvenskan även nästa vår och haussen inför hockeyn blir allt större.

AIK-publikens blinda stöd till Rickard Norling kan inte längre rädda hans ass utan han får kicken. På arbetsförmedlingen Globen hittar han ett ledigt jobb som tränare, han skiter i för vad och för vem utan slänger in en ansökan och hamnar helt oförhappandes i AIK:s hockeybås.

AIK värvar tillbaka sina stjärnor i förskingringen (Hagos, Jämtin, Peter Gradin m fl) och går tillslutspel. Nästa år kommer även Mikael Nylander tillbaka och SM-bucklan hamnar i Solna. Samtidigt ser 3800 personer AIK:s allsvenska premiärmatch mot Häcken på ett blåsigt Skytteholm. (Såg förresten att Häcken hade infört "silenzio stampa" inför säsongsavslutningen i Superettan, gazzetta.it har tillfäligtvis fått stänga ned sin hemsida i brist på material.)

***
Blev något förvånad när jag såg Let's Dance på is på chilensk TV häromdagen. Avdankade chilenska kändisar på skridskor, det kan inte gå väl. Men de klarade sig hyfsat faktiskt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Du har fångat en trend som kan bli en massrörelse av Black Army och andra Gnagare som inte längre förs med i den allt stillsammare fotbollsströmmen (-drömmen). Till slut stannar den och drömmen fryser till Hovets is där Guld skpades 82 och 84. Just nu känns det isen mycket coolare. Tänk ett AIKguld med Roger Melin, din gamle hockeyledare från Sollentuna, i spetsen...STORT.

Ser att du läser din (min) Väinö Linna! Du artar dig!

PAPPA