onsdag 11 mars 2009

Ett kul, 10 år gammalt, klipp

Från det ena till det andra. Läser att en omfattande intervjubok om fenomenet Broder Daniel kommit ut. Jag var aldrig något stort fan, upptäckte dem på senare år när deras samlingsalbum släpptes. De är helt klart ett unikum i svensk pophistoria, och deras flackande opolitiska frånvändhet var uppenbarligen religion för en hel generation unga folkhemsavfällingar.

Här är i alla fall ett kul youtube-klipp från 98 när Håkan Hellström fortfarande spelade i bandet. Man märker ganska tydligt vem som är depressivt avig på riktigt och bekväm i den rollen, och vem som egentligen är folklig och kommer att vara en återkommande gäst och stå i armkrok med Lasse Berghagen i Allsång på Skansen om bara några år.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det där är ju faktiskt riktigt kul. Kan inte säga att jag var någon stor fan själv, men avtryck dte gjorde de ju uppenbarligen (kanske inte mest genom den här intervjun).Dags att lyssna på låten "I'm Luke Skywalker" igen och minnas gammalt gymnasium.

PocketDream sa...

Jag kan inte fatta att det där är Håkan Hellström!!! Han ser så jävla hunsad ut verkligen. Som om Henrik hade honom i koppel och ett enda glatt (dvs banalt) ord så blir det smaka på piskan. Men han hade glitter i ögonen, redan då. Lite sådär i smyg.