söndag 30 november 2008

South American President Countdown

Det är kul med listor. De gör en komplicerad verklighet lite överskådligare och uttrycker en bestämd relation mellan annars flyktiga ting. Därför är det nu dags för denna bloggs första topplista:

South American President Countdown

Jag ska under en vecka framöver lista Sydamerikas presidenter från sämst till bäst. Precis som i Copa Sudamericana i fotboll så kommer jag även bjuda in några deltagare från övriga Latinamerika.

Detta är förstås en svår uppgift som kan lösas på flera olika sätt. Jag har utgått ifrån hur väl presidenterna har presterat utifrån materialet de har att jobba med. Maradona är ju inte nödvändigtvis en bättre tränare än Lars Lagerbäck bara för att den förre basar över Messi och den senare över Petter Hansson.

Jag har helt enkelt tittat på hur presidenterna har agerat när de ställts inför svårigheter, om de fört landet framåt eller bakåt, hur de hanterat skandaler, hur seriöst de tar demokratin, deras utrikespolitik etc.

Detta är kanske inte den metodologist mest klanderfria, men förmodligen den bästa topplistan över Sydamerikas presidenter.

Vi kör igång genast med bottenplaceringarna.

Inga kommentarer: