torsdag 2 oktober 2008

DM i nazireferenser

Situationen i Bolivia har inte förbättrats de senaste dagarna. Dialogen har nu inte bara tagit en paus utan helt frusits. Det är prefekterna som kräver att regeringen slutar upp med att gripa representanter för autonomi-rörelsen. Annars tänker de inte fortsätta dialogen. Flera vittnesmål har kommit fram om brutala arresteringar som inte följt några som helst rättssäkerhetsprocedurer. Regeringen är på jakt efter de ansvariga för sabotagen, ockupationerna och massakern som ägde rum i mitten av september.

Samtidigt pågår ett inofficiellt distriktmästerskap i nazireferenser.

Den senaste i raden är är en representant för oppositionspartiet Podemos som kallar regeringens arresteringar för "Noche y Niebla" en kopia av Hitlers "Nacht und Nebel", när människor greps och försvann i skydd av natten och dimman.

Dessförinnan har regeringen anklagat en av ledarna för separatisterna för att vara son till kroatiska nazianstrukna Ustasja-medlemmar. Och kallat ex-prefekten i Pando Leo Fernandez för "el carnicero de Cobija", slaktaren i Cobija, i samma veva som filmen om "el carnicero de Lyon", Bolivia-flyktingen och Gestapo-chefen Klaus Barbie, kom ut här.

Några från Santa Cruz ungdomsunion, allmänt ansedd som halv- eller trekvartsfascistisk, fastnade dessutom i våras på bilder med hakkors-bindlar runt armen.

Och ordet folkmord har tänjts till bristningsgränsen för att beskriva, den i och för sig vidriga och för Bolivia traumatiska, massakern på runt 15 regeringsanhängare i Cobija, Pando.

1 kommentar:

Anonym sa...

Var rädd om dig Ola!

Barbro F