onsdag 25 mars 2009

Topplista latinamerikansk musik - plats 14-13



#14 Rosana - A fuego lento (1996)



Det finns inte så mycket att säga om Rosana förutom att jag är svag för hennes röst och hennes refränger. Så svag att jag bildsatt A fuego lento och lagt upp den på youtube...





#13 El Gran Silencio - Circulo de sol (2001)



El gran silencio, “den stora tystnaden”, från Monterrey är inte särskillt kända utanför Mexico. Men i sitt hemland har deras mix av rock, reggeae, ska, mexikansk folkmusik etc gjort dem närmast folkkära.

I Circulo de sol blandar de dragspel, rap, mexikansk ranchera-sång med mera och resultatet blir riktigt... medryckande. Och riktigt, riktigt bra. Ackorden är för övrigt de samma som i Always look on the bright side of life.

4 kommentarer:

Anonym sa...

El Gran Silencio var som du sa medryckande och bra, jag gillar listan aven om jag vantar pa de brasilianska banden. Du har val nagra av dem ocksa eller?

Anonym sa...

Der enkla svaret är: nej.

Har hört väldigt lite brasiliansk musik förutom nagra dansgolvsplagor...

Vilka tycker du borde vara med?

Anonym sa...

Om det finns nagon brasiliansk artist som ar kand i latinamerika borde det vara smorballadaren "O rei" Roberto Carlos. Han har sanger pa bade portugisiska och spanska och ar, vad jag vet, den mest salda latinamerikanska artisten. Kolla upp den spanska hitten amigo: http://www.youtube.com/watch?v=amP75O57k38&feature=related

Annars finns det ocksa bossa-nova grundarna och samba-kungarna, men listan ar lang och de kanske inte lika kanda i latinamerika som i vastvarlden.

olaibolivia sa...

Ok, ska lyssna. Vet att han har en jäkla vänsterfot i alla fall.